Amit a rooibos teáról tudni érdemes

A Dél-Afrikából származó rooibos tea (vörös fokföldirekettye) nagyon népszerű felnőttek és gyermekek számára egyaránt. Ásványi anyagokban (kalcium, magnézium, mangán, vas, cink, réz) gazdag, előnye, hogy nem tartalmaz koffeint ezért csecsemőknek is adható 6 hónapos kortól. Görcsoldó hatása hasfájásnál előnyös, illetve kellemesen gyümölcsös íze miatt szívesen megisszák a babák is.

A felnőttek tapasztalata szerint az alvászavarok megszüntetésében is segít egy csésze meleg tea lefekvés előtt. Ebben a teafélében nincs oxálsav, ellentétben a zöld-, és a fekete teával, ezért vesekőképződésre hajlamosak is fogyaszthatják. Cserzőanyag tartalma alacsony.

Az őslakosok gyógynövényként fogyasztották jótékony hatásai miatt. Eredetileg kézzel szedték le a növényi részeket, összezúzták, szárították, fermentálták. A levelek mellett a fás részeket és a kérget is felhasználták. Sok benne az antioxidáns mely lassítja az élettani öregedést. Jellegzetes frissítő, fűszeres íze a feketeteánál édesebb, vörös színű.

A nyári melegben kellemesen hűsít egy csésze hideg rooibosz tea, felidézve az afrikai teamezők hajnali illatát, a szorgalmas kezek által hagyományosan összegyűjtött növényi részeket, mely hozzánk is eljutva segít egészségünk megőrzésében.
Az Afican Dawn Rooibos Tea logója garantálja a megszokott minőséget!

Jó egészséget!
Üdvözöl: Herbarius

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!