Az immunrendszer erősítése természetesen

Légúti megbetegedések

Mindenki szeretne egészséges lenni és maradni. Ehhez a mai világban tudatosan kell élni, hiszen a felelősség az egyént terheli. Senki nem fog helyettem többet mozogni azért, hogy jobb legyen a vérkeringésem és levezessem a napi stresszt. Ha nem nézem meg a vásárolt termékek összetevőit, nem olyan barátokat, társaságot választok akikkel jól érzem magam, akkor bizony nem fogok 120 évig élni de lehet, hogy 80-ig sem. Ezt ugye senki nem akarja!

Mégis mi az a tudatosság, hogyan kezdjem? Az első és legfontosabb a megelőzés. Odafigyelek a mozgásra és az étkezésre, nem hagyom magam mások által megbetegíteni!

Nagyon fontos, hogy figyeljünk a jelzésekre amiket a szervezet küld. Ha fáradt vagyok muszáj időt szakítani a pihenésre mert az immunrendszer egy idő után már nem tud megfelelően védekezni a káros hatások ellen, előbb-utóbb megtalál a betegágy. Ilyenkor már fáj a fejem, köhögök, tüsszögök esetleg lázas vagyok. Ezek a tünetek azt jelzik, hogy hagyjatok békén, pihennem kell. Ilyenkor segítenek a meghűléses betegségekre való teák, teakeverékek.

A légúti teákat szabad édesíteni, legjobb a méz.

Gyakran alkalmazott gyógynövények: csipkebogyó, akácvirág, kasvirág, bodzavirág és termés, pemetefű, hársfavirág, szöszös ökörfarkkóró, útifű, martilapu, tüdőfű, homoktövis, hibiszkusz.

A levegő fertőtlenítésére nagyon jó a kakukkfű illóolaj ami antibakteriális hatású. Cseppenthetjük párologtatóba, aromalámpába. Arra figyeljünk, hogy mindig 100%-os illóolajat használjunk mert különben csak az illatot vásároljuk meg a hatást nem.

Jó egészséget kívánok!

Herbarius

Iratkozzon fel hírlevelünkre!