Az izzadás enyhítése

Nyár van! Már-már olyan melegen süt a nap, hogy szinte elviselhetetlen. Ilyenkor mindenki természetesnek veszi ha izzad. A szervezet a verejték párologtatásával csökkenti a túlhevülését. A verejtékmirigyek milliói működésbe lépnek és ontják a vizet a bőrfelszínre, innen  a víz elpárolog miközben hőt von el – ez a szervezet természetes hőszabályozása. Ha tehetjük zuhanyozzunk gyakrabban, készítsünk gyógynövényes fürdővizet, igyunk sokat, hogy pótoljuk a verejtékkel eltávozott konyhasót és káliumot.

Az izzadás enyhítésére szeretnék egy gyógynövényes főzetet ajánlani.

100-100 g tölgyfakéreg, fűzfakéreg, orbáncfű és apróbojtorján, 50-50 g diólevél és orvosi zsálya keverékéből 2-6 evőkanálnyi mennyiséget 15 percig főzünk 2 l vízben, majd leszűrjük és a fürdővizünkbe öntjük.

Ezt a főzetet használhatjuk láb-, és hónalj izzadásra is. A lábat naponta 20 percig áztatjuk és annyi vízzel felöntjük, hogy a lábfejet elfedje.  A hónaljat a főzettel áttöröljük, de kis mennyiségben beleönthetjük pumpás deo-ba permetezéshez.

Akinek nincs kedve gyógynövényes főzettel bíbelődni mindenképpen aluminium mentes deo-t válasszon mert az aluminium összehúzza a pólusokat és gátolja a párolgást.

Jó egészséget kívánok!

Üdvözöl: Herbarius

Iratkozzon fel hírlevelünkre!