Biorganik Bio hajdina 500g
645 Ft
Leírás
Összetevők: hajdina, Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A hajdina – más néven pohánka, tatárka – a keserűfűfélék családjába tartozik. A hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető. Felhasználása: leggyakrabban kását készítenek belőle, de köretként és levesbetétként is használható. Lisztjéből tészta, palacsinta és kenyér is készíthető (más liszttel keverve). Elkészítése:A hántolt hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül. Energiaérték: 1436 kJ / 343 kcal Zsír: 3,4 g – amelyből telített zsírsavak: 0,7 g Szénhidrát: 71,5 g – amelyből cukor: 0 g Rost: 10 g Fehérje: 13,3 g Só: 0,01 g Száraz, hűvös helyen tartandó! Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva! Kiszerelés: 500 g Származási ország: Kína, Lengyelország, Ukrajna, Németország.