CSUTA SZÓJASZELETEK 100G
212 Ft
Leírás
Felhasználási javaslat: A szeleteket forró, fűszeres vízbe áztatjuk, 30-120 percig hagyjuk duzzadni. Áztatás után a levet leöntjük, kinyomkodjuk, majd úgy készítjük el, mint a húst: panírozzuk, sütjük, főzzük. Receptek: Szójapecsenye Hozzávalók: szójaszelet, fokhagyma, ételízesítő, koriander Elkészítés: A szóját hideg vízbe beáztatjuk, majd tiszta vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Ételízesítő és őrölt koriander keverékével mind a két oldalán megszórjuk, kicsit állni hagyjuk. Az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a szeleteket, közé fokhagyma cikkeket. A szójaszeletet mindkét oldalán rózsaszínűre sütjük. Vigyázzunk, mert a fokhagyma hamarabb megsül, ezért időben szedjük ki! Rántott szójaszelet Hozzávalók: szójaszeletek, tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, ételízesítő, szerecsendió, koriander (ha van), olaj Elkészítés: A szójaszeleteket puhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük. Megszórjuk a fűszerekkel, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Olajba mártjuk, tepsibe tesszük, és sütőben kisütjük. Hirtelen sült szójaszelet Elkészítési idő: 30 perc Hozzávalók: (4 személyre) 80 g szója szelet 1 dl olaj 1 db fűszerek Elkészítése: A szójaszeleteket a “kirántott szójaszelet” receptben leírtak szerint előkészítjük. (Áztatjuk, kinyomkodjuk, ízlés szerint fűszerezzük) A legegyszerűbb sós vízben áztatni, kinyomkodni, vékonyra szeletelni és vietnami szójaszósszal alaposan meglocsolni. Az így előkészített szeleteket kevés olajon mindkét oldalukon pirosra sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor rágós lesz.