CSUTA SZÓJASZELETEK 100G

212 Ft
Kosárba

(bruttó ár)

Felhasználási javaslat: A szeleteket forró, fűszeres vízbe áztatjuk, 30-120 percig hagyjuk duzzadni. Áztatás után a levet leöntjük, kinyomkodjuk, majd úgy készítjük el, mint a húst: panírozzuk, sütjük, főzzük.

Receptek: Szójapecsenye

Hozzávalók: szójaszelet, fokhagyma, ételízesítő, koriander Elkészítés: A szóját hideg vízbe beáztatjuk, majd tiszta vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Ételízesítő és őrölt koriander keverékével mind a két oldalán megszórjuk, kicsit állni hagyjuk. Az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a szeleteket, közé fokhagyma cikkeket. A szójaszeletet mindkét oldalán rózsaszínűre sütjük. Vigyázzunk, mert a fokhagyma hamarabb megsül, ezért időben szedjük ki!

Rántott szójaszelet

Hozzávalók: szójaszeletek, tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, ételízesítő, szerecsendió, koriander (ha van), olaj

Elkészítés: A szójaszeleteket puhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük. Megszórjuk a fűszerekkel, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Olajba mártjuk, tepsibe tesszük, és sütőben kisütjük.

Hirtelen sült szójaszelet

Elkészítési idő: 30 perc Hozzávalók: (4 személyre) 80 g szója szelet 1 dl olaj 1 db fűszerek

Elkészítése: A szójaszeleteket a “kirántott szójaszelet” receptben leírtak szerint előkészítjük. (Áztatjuk, kinyomkodjuk, ízlés szerint fűszerezzük) A legegyszerűbb sós vízben áztatni, kinyomkodni, vékonyra szeletelni és vietnami szójaszósszal alaposan meglocsolni. Az így előkészített szeleteket kevés olajon mindkét oldalukon pirosra sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor rágós lesz.

Mások ezeket is választották