GYÓGYFŰ KUTYABENGEKÉREG

329 Ft

Kategória:

Leírás

Hashajtó hatású, az előírt adag túllépése esetében erélyes hashajtó. Hatása biztos, kevésbé vezet megszokáshoz, mint a hozzá hasonló gyógyszerek. A hashajtó hatás az adagolás után csak 6–8 óra múlva jelentkezik. Este, lefekvés előtt fogyasztják.
Összetevők: kutyabenge kéreg
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 50 g
AZ ÖSSZETEVŐK HATÁSAI
A kutyabengekéreg hashajtó (laxans), a szokásos adag túllépése esetében erélyes hashajtó (purgans). Az antraglikozidok a vastagbélben fejtik ki hatásukat, de főleg a vizelettel választódnak ki: amennyiben a vizelet lúgos kémhatású, azt vörösre színezhetik, ami a vérvizelés benyomását keltheti. A Frangulae cortex a legértékesebb hashajtónk: hatása biztos, kevésbé vezet megszokáshoz, mint a hozzá hasonló, a vegyi ingerekre érzékeny idegvégkészülékekre (kemoreceptorokra) ható gyógyszerek.
Javallt székrekedésben (obstipatio, constipatio) és valahányszor lágy állagú székletet kell biztosítani, de ezt megfelelő élelmezéssel nem lehet elérni: aranyeres (haemorrhoidalis) bántalmakban, végbélrepedéskor (fissura ani).
Használata óvatosságot igényel magas vérnyomásos és általában idősebb személyeknél, továbbá terheseknél, mert alhasi vérbőséget okozhat. Az anyatejen keresztül is kiválasztódik, ezért csecsemőknél hasmenést válthat ki. Az esetleges bélgörcsök megelőzésére illóolaj-tartalmú, görcskészséget csökkentő (antispastikus) szerekkel társítják, például édesköménnyel (Foeniculum vulgare). A hashajtó hatás az adagolás után csak 6-8 óra múlva jelentkezik. A hosszan tartó kezelés az elektrolitháztartás káliumveszteséggel járó zavarait okozhatja. A káliumhiány székrekedést idéz elő, a kezelés ily módon a kívánt hatással ellentétes következménnyel járhat.„

Iratkozzon fel hírlevelünkre!