ORGANIQA BIO CAMU CAMU POR 100% 60G

2 537 Ft

Kategória:

Leírás

A camu camu fa az Amazonas vízgyűjtő medencéjének tápanyagokban gazdag talaján nő. Gyümölcsét szüretkor azonnal csónakokra rakják és lefagyasztják, hogy tápanyagai a lehető legteljesebb mértékben megőrizve jusson el a fogyasztókig. Gyümölcse több természetes formában előforduló C-vitamint tartalmaz, mint bármely más ismert növény a világon (100g gyümölcsben kb. 2 g C-vitamin található). Érdekességképpen pl. a narancsnál akár 20-50-szer több C-vitamint tartalmaz. Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, jelentős mennyiségű aminosavat (szerint, valint és leucint), béta-karotint és bioflavonoidokat is tartalmaz. A camu camu bogyó kb. akkora, mint egy nagyobb szőlőszem, színe bordós piros, leve sárgás. A C-vitaminon kívül aminosavakat, béta-karotint, rostokat, kalciumot, káliumot, foszfort és vasat is tartalmaz. A többi szupertáplálékhoz hasonlóan a camu camu is sokféle jótékony hatással bír: Segít többek között a vírusok elleni harcban, herpeszek, afta, övsömör esetén gyorsítja a gyógyulást illetve a tünetek visszahúzódását. Ezen kívül ismert még immunerősítő, ínyvédő hatásáról, használják asztma estén. Vitaminok és ásványi anyagok a camu camu bogyóban: B1, B2, B3, C, kalcium, kálium Átlagos tápérték 100g termékben: energiatartalom: 1600 kJ/382 kcal, zsírok: 1,48g, amelyből telített zsírsavak: 0g, szénhidrát: 91,8g, amelyből cukrok: 0g, fehérjék: 0,6g, só: &lt:0,1g Jótékony hatások: hangulatjavító, óvja szemeink egészségét, növeli a szerotonin szintet az agyban, bőrünket, körmeinket ragyogóvá teszi Hogyan fogyasszuk: gyümölcslevekbe, smoothie-hoz és joghurtba keverve

Iratkozzon fel hírlevelünkre!