SOLIO Kendermag olaj 200 ml

1.470 Ft
Kosárba

(bruttó ár)

A kender az emberiség történetében az élelemtermelés kezdete óta termesztett növény. Számtalan felhasználási módja ismert. Készítettek belőle vitorlát, kötelet, papírt, de élelmiszerként és gyógyszerként is alkalmazták. Kínában, Ausztráliában és Európában a nagy éhínségek idején életmentő táplálékul szolgált a lakosságnak. Gyógyító hatása évezredek óta ismert. Különböző részeiből készült kivonatok a világban mindenütt az emberi betegségek legelterjedtebb gyógyszerei voltak. Ma a kender a “tiltott város”. A legtöbb embernek a kábítószer jut eszébe róla. Éppen ezért még a növény termesztését is tiltják a világon. Nem veszik tudomásul, hogy ez őseink mindennapi étke volt. A kendermagból magas tápértékű olaj sajtolható ki, amely a növényvilágban a legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan, esszenciális zsírsavakat, amelyeket a test nem képes önmaga előállítani, a táplálkozás során kell felvenni. Ezek az esszenciális zsírsavak felelősek immunválaszunkért, és megtisztítják érrendszerünket a koleszterintől és a lerakódásoktól. A többszörösen telítetlen zsírsavaknak alapvető szerepük van az agy megfelelő működésében, a szaporodásban és az anyagcsere-folyamatokban, továbbá segítenek fenntartani a bőr és a haj egészségét. Tanulmányok bizonyítják, hogy az omega-3 zsírsavban gazdag étkezés elősegíti a megfelelő koleszterinszint fenntartását. Az omega-9 zsírsav nem esszenciális zsírsav, ami azt jelenti, hogy az emberi test képes korlátozott mennyiségben előállítani. Csökkenti az érfalakon a mész lerakódását, a vércukorszintet egyensúlyban tartja és javítja az immunrendszert. Külső bevétele hasznos. A GLA (gamma-linolén-sav) egyike az esszenciális zsírsavak két fajtájának. Legalább olyan fontos szerepe van a szervezet számára, mint a vitaminoknak. Hatásos ízületi gyulladás, gyulladással járó rendellenességek, fekélyek gyógyítására. A GLA használatával sikert értek el már agydaganatos betegek kezelése során is. Az Egyesült Államokban és Európában ekcéma, valamint a menstruációs ciklussal együtt járó mellfájdalom kezelésére alkalmazzák. A kendermagolaj minden olajozási problémámat megoldja. A kendermagolaj fogyasztásának előnyei (Hemp Oil Canada Inc.) Kitűnő forrása az esszenciális zsírsavaknak (omega-3, omega-6 és GLA). Csökkenti a koleszterinszintet (LDL). Hatásosan csökkenti a vérnyomást és helyreállítja a vérkeringést. Javítja a szervek működését, a test immunrendszerét. Emeli az energia- és az anyagcsereszintet. Enyhíti a menstruációs görcsöket. Enyhíti az ízületi gyulladással járó tüneteket. Sportolás után segít az izmok regenerálásában. Hatásos száraz bőr kezelésére. A kendermagolaj egyszerű felhasználási módja: Mivel a kendermagolaj nagyon ízletes, fogyaszthatja úgy is, hogy a napi étkezések során ételét meglocsolja egy evőkanál olajjal, vagy kedvenc italába keveri. Nagyszerű főtt vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, még a vajat is helyettesítheti vele, vagy egyszerűen kortyolgathatja. A kendermagolaj tartósítószert nem tartalmaz, felbontás után hűtőszekrényben kell tárolni! A kendermagolajban található zsírsavak: Omega-3 19% Omega-6 57% Omega-9 12% Palmitin 6% Stearin 2% Gamma-linolen 1,7% Egyéb 2,3% Az omega-3, omega-6 és az omega-9 zsírsavak javítják a szív egészségét Átlagos tápérték 100ml termékben Energia tartalom 3700 Kj (900 kcal) Zsír 100 g Telített zsírsav 10g Egyszeresen telítetlen 14g Többszörösen telítetlen 76g Szénhidrát 0 g Amelyből cukrok 0 g Fehérje 0 g Só 0 mg

Mások ezeket is választották