GLUTENIX GLUTÉNMENTES BARNAKENYÉR SÜTŐKEVERÉK PKU 500 G
955 Ft
Leírás
Elkészíthető kenyérsütő gépben vagy hagyományos sütőben. 500 g keverék kb. 900 g-os kenyérhez elegendő. BARNA KENYÉR 450 g – tejmentes, tojásmentes, fehérjeszegény Hozzávalók: 250 g Glutenix Barnakenyér lisztkeverék, 235 ml langyos víz, 6 g só, 10 g éleszto. Elkészítés: hagyományos sütoben a hozzávalókat kézi mixerrel vagy fakanállal keverjük néhány percig, míg egyenletes lesz a tészta. Olajozott kenyér vagy ozgerinc formába tesszük, és langyos helyen, letakarva hagyjuk kb. duplájára kelni. A sütot melegítsük elo 200 oC-ra és süssük 25-30 percig, míg szépen megpirul. A sütés közben kb. 10-15 perc után, ha kezd kérgesedni olajos ecsettel megkenhetjük, hogy színt kapjon. Ha kisült, borítsuk rácsra, hogy ne nedvesedjen vissza a for- mában. Kenyérsüto gépben: Az egész zacskó mennyiségre szükség van, hogy a gép össze tudja dolgozni a tésztát. Tegyük az üstbe a folyadékot, morzsoljuk bele a friss élesztot majd a többi hozzávalót adjuk hozzá. Indítsuk el olyan rövid programon, amely egy dagasztás-kelesztés fázis után süt (kb. 1:40 perces). Összetevők: gluténmentes búzakeményítő, dextróz, burgonyarost, rizsliszt, almarost, stabilizátor (guarmagliszt), gluténmentes búzarost, kenyérfűszer (koriander, kömény, édeskömény, mustármag, ánizs), térfogatnövelő szer (Na-bikarbonát), savanyúságszabályozó (citromsav)